Monday, June 9

NAgoya Jepun

Citer melancong ni sebonarnya dah lamo dah. baru nak sompek menulisnya.. tapi nak tulis ni pun bukan rajin sangat. hehhehe.. maleh gak.

30April - 5 Mei.. ibu dan rakan-rakan opis gi melancong budget ke Nagoya. Opsss bukan Nagoya Tekstil tapi Nagoya Jepun. Heheh no tourist guide.. kami-kami jek pergi. Syok giler..Masa pergi Nagoya ni,, kami menginap di Hotel Wing International Nagoya. Tapi kome nak tahu.. Omak aii kocik gilo bilik ee.. leh belaga buntut. hahhaha.. tapi tak po la.. bukan duk dalam bilik sangat.. tido jek duk sana.

Di Jepun ni.. ibu rasa ibu sangat pandai berbahasa Inggeris.. nak tahu sebab apa? sebab Orang Jepun tak pandai berbahasa Inggeris tapi yang ibu tabik spring dengan diorang ialah.. walaupun diorang tak paham tapi dema ni berusaha untuk paham contohnya kalau kita tanya arah.. dema ni tak paham nak jawab.. kalau kawasan tu dekat.. dema siap pi hantar kat mana tempat tu. siap tunjuk.. tapi dema explain dalam bahasa Jepun.. hahhaha..

Bab Makan.. mmg susah sikit la nak cari makanan halal. Makan maggi dan nasi lauk serunding jek la kami..mana dapat maggi dan nasi.. hehhe yang ni mmg bawa dari Malaysia..

Bab Kebersihan.. Perghh Tip top.. mmg bersih badar Nagoya ni.. dan kalau kita tgk bandarnya tak sesak, tapi.. jeng jeng jeng.. cuba kita gi bawah tanah dema.. sesak .. subway diorang ni ada banyak kedai untuk beli belah..
Dalam Bullet train nak pergi Osaka.. Mahai woo tambang dia.. Nagoya ke Osaka tambang sehala hampir rm200. kalau korang nak gi Jepun ni. sy cadangan ambil JR Line Pass.. lebih kurang rm 1000 untuk seminggu perjalanan. Beli kat Malaysia. Kami tak beli sebab tak plan pun nak pergi jauh dari Nagoya. ingat nak ronda Nagoya jek.

 Ini ialah National Science Museum dema.. 

jeng jeng.. inilah geng pompuan yang pergi.. H

Adik den yang kaki Monopod dan Selfie

Bandar Nagoya.. sini banyak gile kedai Pachinko. Kedai Games. Dema ni hobi main games.. besar pulak tu.

hahhahahha.. nilah nasi serunding yang ibu makan untuk beberapa hari kat Nagoya.

Nampak takk.... Tak Jammed pun

hahhaha.. ni aktiviti bawah tanah dema.. ada banyak kedai leh shopping.. tapi tak pi beli pun.. mahai wehh

Ni Oasis 21

ha.. ni atas bangunan tu.. ado air .. wa cakap lu.. agak arr sobab tu di panggil Oasis. Oasis ni sebonar arr stesen bas yo.. dgn subway

Osu Kanan.. tompek habis kan duit

Ha.. dapek la kobab kat Osu kanan ni.. Org Turki. Halal . Kat sini jumpa student Malaysia yang keje part time kat sini

Tunggu Train.. ponek wehhh


mesin utk beli tiket dema..

ceh.. tgk peta.. macam paham.. semua bahasa Jepun OK..

korang tgk la senget ek..maleh nak edit. hahhaha masa ni.. belajo beli tiket





Malaysia Hado!!!!?? hahhaa pakai kod naik basikal . baru balik dari opis.. tapi kat sini.. mmg banyak basikal. diorang lebih suka naik basikal.

















Nagoya Castle.. sengetkan palo tu nak tgk.. hahhaha


Bullet Train


dah.. dah.. penat nak tulis.. hehhehe.. tapi mmg happy la.. penat dan happy..
Untuk maklumam... hehehe En Ayah. Qaira dan Dinna tak ikut yer.. ibu dan kawan kawan jek pergi

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan