Saturday, April 24

Destinasi Makan-Makan - Malee Tomyam Seafood, Dengkil.


Ni n3 ayah pulak...ptg tu ibu bitau " jom kita mkn kat luar" ..standard lah soklan camni sinonim ngan mood dia yg ngah malas nak masak atau pun bahan dlm freeze dh licin..so jalan yg paling mudah ialah makan luar. Bagusnya mkn luar ni ialah dapur tak menjadi kotor sehingga keesokkan harinya..huhuhu.. yg kurang bagusnya ialah cik Qaira ni amat sukar nak di tenteramkan minda dan fizikalnya ketika berada di tempat org.. Kata org, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang lembu menguak..jgn msk kandang rimau sudah...kompom tak kluar...hohoho...tp si Qaira ni dia buat kandang tu cam dia punya... tu yg penat.. biasanya tapau jek bwk balik...so nak pusng 1 rumah sambil mkn pun lantak dia lah...umah sendiri kan..
Dua wajah yg kelaparan menantikan hidangan sampai. Kat tgn cik Qaira tu ada buku dan sejenis mainan yg di hangkutnya balik drpd nursery. Kalo dia dh kata tu dia punya, alamat pengsan lah nak mintak balik. So tanak timbulkan komfrontasi, tell the teacher "esok kami pulangkan lah yek"..huhuhu

Jangan ko tanya napo kualiti gambo cam rupa surat kabar zaman jepong..snap pakai hp jek yg megapixelnya tak wape nak mega...ni la hasilnya.

Yey!! Lauk dh sampai..tu ibu punya order....mee bandung tp buat di Dengkil..huhuhu.. ibu kata sodap buleh tahan...so Qaira tanpa segan silu tumpang dua2 kaki dan tangan dia dlm mangkuk ibu.. abis ibu tinggal apa? ibu tunggu giliran dan ada peluang jek, dia akan try mencelah..huhu.. selalunya berjaya..

Ni ayah punya order..daging masak merah dan sup ekor.. ada lagi additional nya...udang goreng tepung tp tak di snap gambor nyer..Qaira mkn apa? dia order nasik putih jek dan lauknya cilok ayah punya...cilok ibu punya...so dia la yg paling untung dan byk mkn..Bijak-bijak...
So, pada yg rasa2 nak cuba mkn kat sini, sila ke Dengkil. Kedai dia berhadapan ngan jejambat pejalan kaki, 100meter lagi nak sampai ke simpang 3 pekan Dengkil. Bg kami yg dh tak leh nak kira wape byk labur duit utk byr gaji pekerja dema ni, masakan di sini ok dan ada menu2 sedap. Cuba lah Tomyam Sup dia dulu..tp masa kowang dtg sup tu tak sodap, kowang jgn salahkan kami..mungkin tukang masaknya tu dah resign!!!!!...ngeeeee...

** 3 bintang utk restoran ni. Servis perlu diperbaiki dan dipercepatkan lagi tempoh masa menunggunya.

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan