Sunday, July 14

8/7/2013-Lahirnya seorg lagi puteri

Salam. Last updated pasal sliding scalekan. Heheh lepas buat sliding scale tu ibu kena hypoglycaemia.  Gula trn mendadak. Doktor tutup sliding scale utk naikkan gula ibu.
Bila pakar Dr Elynda lalu.. pakar ni garang giler.. dia marah jek houseman dan m.o depan patient. Huhuhuhu.. siap kata.. bodoh kay diorg.  Ibu yg tgk pun kesian. Dia tanya dengan m.o.. jam berapa ibu nak kena operate.. m.o kata.. tak pasti lagi.. sebab tggu .o.t call. Tapi ibu bkn diletakkan kes emergency.tu yg kena bodoh tu. Dia marah.. dia kata.. ibu ini mengandung gdm insulin. Sekarang dah sliding scale.. kalau baby hypo. . Siapa nak bertanggungjawab.  Ibu yg ada gdm on insulin tak boleh lama.. mesti diutamakan dulu. . M.o yang incharge terus kena marah dan terpaksa call o.t utk masukan kan ibu dalam emergency kes.   Hampir jam 2 petang gak baru ibu di tolak dlm bilik ot.
Cucuk bius separuh..sakit woo..hehe..pastu tak sampai 5 minitt.. kaki kebas tak boleh angkat. Doktor pun sebut mula 2.15 ptg. Doktor godek godek.. ibu bau cam bende terbakar.. doktor tekan tekan perut.. ibu sedar.. nampak doktor buat melalui lampu yang yg ada kat situ.. pastu ibu nampak.. doktor tarik kepala dari perut.. ada tali pusat. . Uwaaaaaaaaa. ... bunyi baby ibu menangis .. terus air mata keluar.. Alhamdulillah. . Ayat pertama kuar dari mulut ibu.... . Jam kelahiran 2.50 kata doktor.. nurse terus bawa baby untuk bersihkan.. doktor masih lahi godek godek perut ibu.. hehe. Tapi tak rasa apa pun..
Dalam masa 10 minit. Nurse bawa baby pada ibu.. Pn.. ini baby pn. Dia tunjukkam jantina.. Ya Allah.. montelnya baby.. hehe. Baby ibu nurde letak kat dada ibu.. nurse suakan baby pada nenen ibu.. kemudian ajar baby hisap.. kenangan terindah.. sama macam kakaknya jugak.. tapi tak lama.. nurse bawa baby jumpa ayah untuk di Qamatkan. .. ibu hanya dapat tgk baby waktu tu jek. Sebab lepas tunjuk kan kat ayah.. baby kena hantar ke wad NICU. Nursery intensive care unit.. utk monitor baby supaya tidak ada hypo sebab baby yg ibunya ada diabetic in insulin selalu menghadapi masalah hypo.
Baby kena tinggal untum di monitor 24 jam.. alhamdulillah. . Esoknya. 9/7 baby boleh keluar.  Jeng jeng jeng.. inilahh dia... baby girl ibu....meh layan gambar..

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan