Saturday, October 24

Coto Makassar

Sewaktu berada di Sandakan Sabah baru-baru ini, ibu mencari-cari apakah makanan yg sedap utk di makan. Ikan bakar.. Biasa dah. So.. Ibu pun surf la internet. Cari.. Apakah makanan yg harus di cuba.. Jumpalah beberapa blog yang mencadangkan agak mencuba Cotto Makassar.hehhe apo la agaknya.. Ibu ingat soto kot. Soto.
Coto..lebih kuranglah.. Heheh

Ibu pergi ke Sandakan dengn Autie Amnah. Last day kami di Sandakan, kawan autie Amnah ajak pergi makan.sebelum dia hantar kami ke airport utk penerbangan ke Tawau plak.. So ibu pun kata nak makan Coto Makassar
Jeng jeng..

Ini dia .

Coto Makassar ni macam sejenis sup daging. Dlm dia ada daging.. Perut.. Hati.. Limpa.. Hahhaha. Dan berlemak sikit. Makan dengan Burassak. Makanan org bugis.
Ini dia.Burassak. Nasi di bungkus dalam daun pisang mcm lepat. Ada rasa rempah .. Heheh tapi tak tahulah kot ada rempah..

Kesimpulannya:
Hehhe cukup la utk dirasa. Bila org kata pernah makan coto makassar ibu jawab pernah. Hahahha tapi.. Jika ada makanan lain.. Ibu akan pilih makanan lain. Sebab tokak ni tk leh masuk laie makanan ni.. Hehhhe
Atau mungkin di kedai lain .. Sodap.. Kot ibu pilih salah kodai.. Hehehhe


Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan