Friday, February 19

Cuti-Cuti Tahun Baru Cina




Cuti Tahun baru Cina ni banyak sikit aktiviti leh wat.. bukan apa.. sebab dapat balik kampung lama sikit.. hehhe.. cuti dari hari sabtu sampai selasa.. 4 hari tu.. best best.. tapi cam tak cukup jek cuti banyak tu.

Cuti ni sebenarnya plan nak gi Pangkor, bercuti barang 2 hari. tapi biasalah kan. time time raya ni.. Pangkor penuh. Ibu telephone hotel untuk wat booking.. selalunya talian sibuk, dah kaya dah kot diorang.. so apa lah sangat kan.. kalau tak amik satu. Dari Planning nak gi Pangkor tak jadi, ibu ngan ayah wat planing baru. itu pun planning masa dah sampai kampung. heheh.. planing gilo  cam ni selalunya jadi dari plan betui betui.. hehhe.. meh meh layan gambar program cuti cuti kami.. hehhe

Pergi mana?.. mestilah Lost WOrld of Tambun. Masuk jek kena bayor RM30.. pastu kalau nak main main semua kena bayor.. yang tak bayor ialah mandi jek.. itu pun dah bayar masa masuk.. Bak kata Abah.." bayar mahal mahal. tapi mandi air koncing urang. hahha" Tapi apa nak wat.. dah datang.. mandi jek la..

Qaira sedang menundukkan kepalanya untuk terus menuju ke dalam air.. haha.. Anak ibu sorang ni.. pantang nampak air.. bukan reti takut

Ni gambar Acu dan Qaira.. sebenarnya ada gambo Achik Ila kat situ.. tapi udah di cropnya.. hahhaa.. tinggal la aksi 2 orang je...

aTUK, Ayah dan Qaira.. makan jagung tu.. tapi dekut.. hehhee
wakakkaa.. aksi mengada 



Ibu yang penat..

Cuti cuti dan menghabiskan duit kat Lost World of Tambun ni berlaku pada Hari Ahadnya. so ari senin.. hehe.. plan lagi.. nak gi mana ekk... tunggggggggggggggguuuuuuu..
sambil merenung nasib.. hahhaa.. Qaira ngah menunggu untuk masuk Ke GUA TEMPURUNG, Gopeng Perak. Hari Senin nya dalam kul 11 lebih.. tetiba planning nak gi Gua Tempurung. ni Ibu yang nak pergi. hahaha.. sebab dah lebih 14 tahun ibu tak pergi. tingin gak nak tgk apa pembaharuan di Gua ini..


sambil tunggu sambil mengunyah.. masuk Gua tu kul 1.45 petang..


makan keropok.. sambil mengenang nasib.. hahhaha..


hehee.. aksi Peace sewaktu nak masuk ke Gua.



huhu. Atok ngan gigihnya memanjat tangga .. banyak tu tangga nak naik. Kuat lak Atok panjat tangga.. Atok kata dah 63 tahun dia hidup ini lah kali pertama masuk gua.. hehhe


Berehat sebentar .. CHeeezzzzzzzzzeeeee


Adoii penatnyaa.. atok ngah melurus luruskan kakinya.. haha. penat tu.. 


ha!! apa buat tu.. conteng dinding ekk.. hehehe.. tulis nama atas batu.. ayah tulis.. Qaira. kedaibestari.blogspot.com


dalam gua ni.. kawasan ni jek ada angin.. hehhee.. 


nampak tak?? perasan tak??? kan ada gambo orang pompuan kat dinding gua tu.. misteri.. 

sebenarnya banyak lagi gambar.sapa sapa lum pergi.. leh la pergi.. seronok wooo.. kalau nak masuk dia ada 4 pakej.. 1 Ground Floor ni yang mudah je.. , (rm6), 2 . On the top .. yang ni kalau ikut.. kita leh pegang bumbung gua.. (rm9 henget jek.. ) yang ke 3 dan ke 4.. extreme sikit la.. rm22 kot.. lupa lak.. tapi yang ni mmg best.. tak pa.. lain kali nak masuk.. nak ikut pakej nni..

Lepas kuar dari Gua Tempurung.. destinasi yang akan kami tuju ialah.. LUMUT.. hahaha.. ayah la.. ngot ngot.. dia kata nak makan seafood kat tepi pantai.. layan ke jek.. ayah yang drive bukan ibu.. hehe
Pantai Teluk Batik yang padat ngan manusia.. hehe kami gi jek.. tak mandi pun..


sempat la membeli sebiji bola mickey mouse untuk Qaira..


Qaira yang menangis nak lepas.. hehe masa ni kat restoren seafood kat Teluk Muroh.. belakang Marina cove.


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ini la menunya.. Ikan siakap masak Stim, Udang goreng kunyit. Kailan masak tiram, fresh orange satu jug.... tapi kan.. kalau orang gi sini.. jgn la makan masak stim dia.. wakkakaa.. confirm.. bagi aku tak sedap.. tapi bagi korang tak tau la.. cam nyesal lak amik masak ni.. tapi sebab lapo dah.. balun jekkk.. hahhaa


          Atok... 

hehe. Hari ASenin.. itu jek la.. jalan jalan nyer.. Apa lak Planing hari Selasa?? jeng jeng.. planning ari selasa hanya mandi SUngai kat kampung Ibu gak.. best best...


Cantik tak??? hehee.. cantik kan.. air yang jernih.. tak yang tak best kekadang ada sampah yang tak sepatutnya....
Acu dan Qaira..






hehhee.. ini sahajalah.. program. cuti cuti kami sekeluarga.. ihikss.. penat.. tapi besstttttt...



Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan