Saturday, February 27

Apa Program Hari INi??



Hari Jumaat.. Cuti Maulidur Rasul, Program kita hari ini.. apa lagiii.. la la la... cuci rumahhhhhhhh.. huhu.. rumah dah macam apa ntah, so ayah la berjanji nak mop rumah dan kemas sikit sikit..
Tgk.. Umah berselerak.. hahah.. Qaira nye keje.. masuk kan jek dalam kotak dia nyer mainan, dia akan punggah semula.


muka cekodok jek dia.. bila suh masukkan balik permainan dia sebab ayah nak mop lantai


tgk tgk.. betapa seleraknya


hehhe.. ayah mula mencabut wayar untuk mengemas


huhu.. ayah mengemas.. ibu?? tukang tangkap gambo jek.. hahah.. ibu tulung la sikit sikit.. tapi ibu masak..

pas mengemas.. ayah siap siap gi sembahyang Jumaat, pastu  balik makan.. huhu.. pastu.. berapa banyak kali lepas tu la.. Qaira dan Ayah pun tido.. hehhehehe.. 
Petangnya dalam kul 5 lebih cam tu, kita siap siap nak gi Hotel Legend. Ntah apa ntah ayahnya, dia kata ada orang dari hotel legend tipon, suh dengar sikit ceramah cam tu lepas tu dapat voucher untuk bercuti 2 hari 1 malam kat Hotel Lengend Cherating.. hehe ibu tanya ntah ntah kena bayar, ayah kata.. tak der.. diorang tipon kata tak der kena bayar.. so.. ayah beria ia nak gi, ibu ikut jek la..
Sampai kat Hotel Legend lebih kurang jam 6 petang, naik tingkat 9, pastu jumpa org yang bakal menceritakan apa sebenarnya yang berlaku untuk 2 hari 1 malam di hotel Cherating tu.. hahhaa.. nama dia Emy, come gak orang nyer, 
Nak tahu apa sebenarnya berlaku.. jeng jeng.. jeng.. ehhee.. dia mulala ceritanya.. pasal satu program ownership hotel Legend. heheh.. mula mula citer best la.. pastu dia bawak tgk bilik bilik.. ada dua satu silver program dan satu lagi gold program. so pi la tgk.. teruja gak ibu.. haha.. dia kata kalau jadi member ship, 7 hari setahun akan dapat percutian di mana mana hotel legend dan sewaktu dengannya dengan percuma.. pergh.. sapo tak nak kan.. hahhaha.. tapi kome jgn teruja ngan cerita aku.. ahakss
pas dia cerita dan bawak ibu dan ayah ke bilik untuk tgk, dan ibu n ayah yang mmg banyak tanya, hahahaha. cam iyer iyer nak join. Mula mula mmg ibu nak join sebab mula mula dia kata bayar rm294 setahun.. ihiks.. rm294 setahun ngan 7 hari duk hotel 5 star.. pergh.. berbaloi baloi.. tapi hahahhhaa..
la la la la la.. akhirnya.. tahu gak apa sebenarnya...
nak tahu berapa jumlah nak jadi member ship.. ahakss.. rm24000.00 +++
uwwwwwwwwwwwwaaa.. mahal nyer.. ibu leh beli kancil cash.. ahakss.. leh wat duit downpayment rumah tu.. huhuhu.. Emy tu kata.. bley bayar installment. ahaks.. mula mula bayar rm7000++ pastu selebihnya bayar bulan bulan dalam rm290++ selama 5 tahun.. ahakss.. adehh..
jawapan yang mampu ibu berikan kat emy tu.. sebab sian dia. dah penat penat cerita.. hehe.. tak mampu la.. sebab ada benda lagi penting yang saya perlu buat dengan duit banyak tu.. dan etc la.. ( pandai pandai la kelentong.. wakakka).. so Emy tu kata.. tak per.. tak paksa.. tapi jangan marah. hanya dengar tu jek.. kami masih lagi dapat percutian 2 hari 1 malam kat cherating hotel Legend.. hahhaa.. bila nak gi?? ti la pk.. voucher tu valid sampai 3 bulan.. 

xxxxx
muka blur ayah.. sebelum dengar penerangan.. hahha.. ini jek gambo yang ada pun..

lalalal.. pas aktivti di hotel Legend.. mari pula kita ke aktivti.. makan makan.. hahaha.. ibu sebenarnya ngah berusaha untuk diet.. tak mo makan malam.. haha.. so ibu suh ayah yang wat pilihan, kat mana nak makan, tapi ngan syarat.. jgn pergi Restoren Tupai Tupai kat DBP tu.. haha.. sebab kalau gi situ.. rugi woooo tak makan.. sedapt tu.. seafoodnya.. haha.. akhirnya ayah bawah ibu dan Qaira makan kat Restoren Santai dekat ngan Bandar Tun Razak, tak silap ibu taman tasik Permaisuri.. kalau silap.. sorry la ekk.. hahahha


Santai.. nama Restoran ni.. 
masa kami makan kat sini.. Intan Sarafina... ada la sekali makan ngan kaum kerabat dia kot.. tapi duk sibuk tangkap gambo sana sini.. hehe.. ntah sbb apo tak tahu la.. tgk dari jauh je.. tak der makna.. nak pi sana mintak Autograf.. hehhehe


hehe.. ngah pakaikan Qaira Seliparnya..


Fresh orange ayah dan Ibu yang Qaira cilok untuk minum...


uuuuUUUuuu Shedapnya meehoon..hhehe


Lelaki Pojaan Hati KU.. wakkakakaaa


Kuetiaw bandung yang ayah order..

Ibu?? tak makan.. hahaha.. mmg niat ibu nak minum jek.. tapi cam biasa.. akhirnya ibu la yang akan makan dua dua makanan tu.. sobab.. Qaira dan Ayah tak habis makan.. adeh.. mana nak dietnya.. ibu ni cam Dewan bandaraya lak.. tukang habiskan makanan.. Uwaaaaaaaaaa.. cam ni gaya nyer.. mmg tak kurus laa.. adeh.. 

Itu jek story tu hari ini..... waktu ibu tulis blog ni.. Ayah dan Qaira dah tido.. tido dalam keletihan dan kekenyangan..ahakss

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan