Saturday, April 7

Mistik, Bianca dan Shadow

Semakin lama.. semakin malas nak menulis blog ini. hehhe nak rajin rajin kan diri tu.. alahai.. payah tul. Hari ini nak cerita pasal Mistik, Bianca dan Shadow.. perghhh.. nama cam nama mat saleh jek.. hahaha.. siapa Mistik?? Siapa Bianca?? dan siapa Shadow.. hahha sebenarnya.. 3 nama ini ialah haiwan peliharaan baru yang di beli dan dijumpai oleh Ayah. KUCING..

Meh kiter citer pasal Mistik.. macam mana Mistik boleh join dalam family Qaira. Mistik join dalam family Qaira bila ibu pergi Outstation. Biasalahkan.. ayah tahu.. ibu tak mahu bela kucing. Ibu sebenarnya bukan tak suka kucing, tapi ibu takut nanti bila bela, ibu akan dapat dosa. hahhaha ibu tak nak layan berak dan busuk kucing. sebab tu setiap kali ayah nak bela kucing, ibu mesti bantah ataupun ibu akan kata pada ayah.. nanti dia berak.. awak yang cuci.. sy tak mahu.. hehehhehe.. One day.. ibu tak ingat la bila.. ibu call kakak.. tetiba kakak dengan meriahnya bercakap.. Ibuuuuuuuuuuuuuu.. kakak ada kucing... huhuhu.. sah.. ayah dah angkut kucing kat rumah.. pandai ayah.. bila ibu kuar jek ayah bawak kucing kan kan kan.. bila dah sampai dalam rumah.. tak kan ibu nak buang kucing tu.. mesti ibu tak sampai hati.. ishh ayah tau..
so.. so.. ( mcm selalu Qaira.. so .. so.. ) jeng jeng.. inilah dia Mistik

Mistik

Cam mana dapat nama mistik kan.. hhehehe Nama Mistik ini diberi oleh Kakak.. Sebab apa buh nama Mistik?? jawapannya.. tak tahu.. hahhahhahaa...

Meh citer pulak pasal Shadow dan  Bianca.. Ini pun kakak bagi nama. Sebab apa?? jawapannya .. tak tahu.. hahhahhaha... belasah jek la kakak.. Ok Shadow dan Mistik ini di beli di satu kedai Pet Shop kat nilai. Macam mana mulanya terdetik nak beli dua ekor lagi?.. jawapanya mesti bukan idea ibu.. idea ayahlah.. huhuhu.. malam tu pi makan dekat ngan kedai Pet ni.. pastu ayah kata.. jom tgk kucing.. ibu pun tgk ler.. ada dua ekor.. ibu cakap.. tak yah la beli lagi.. kucing ni pemalas.. hehehhe...pastu ibu kata.. kalau nak beli.. beli seekor jek .. yang kecik tu.. jgn beli dua dua.. huhuhu.. cam gitulah ceritanya..
Keesokkan harinya..ayah pi kedai kete nak servis kereta .. sebab ibu nak gi outstation ke Sungai Petani.. jeng jeng.. seperti biasa.. bila ibu tak der.. ayah pun akan beli la kan.. Ayah call.. dan kata dia beli kucing tu. Ibu kata seekor ke dua? jawapan ayah.. dua.. sebab kesian tgk seekor lagi..dalam sangkatr.. kan kan kan.. ayah nyer peel.. so.. jadilah 3 ekor kuching di rumah.. hermm layanzz jek la.. janji ayah cuci semua.. muntah dan berak kucing.. hehhee.. Ayah kata.. blea kucing  akan murah rezeki.. layanzzz jek laaa..
Ini Shadoww

Ini Bianca..

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan