Friday, April 30

SEKIRANYA QAIRA KE ALAMANDA, PUTRAJAYA

Ni entry ayah plak...Ptg ari tu kami ke Amanda Putrajaya nak beli sikit brg dapur dan nak gunting rambut lah kiranya kat mamak (lebih selesa ke kedai mamak je lorrr). So sblm tu amik si Qaira ni kat nursery dia Cendekiawan Educare, kat ngan umah pun. Melonjak la dia bila tau nak kluar p jalan2 sbb dtg amik dia naik kete. Dan aku dh terbayang dah betapa seksanya nak kontrol dia kat shopping mall tu kang.. huh!

 
Agak2 kowang, apa pesen ikatan rambut Qaira nih? Cikgu dia teramat rajin utk mendeco2 kan rambut dia nih, walhal kalo ngan mak dia, nak buat 1 ikatan biasa pun seksa. Kejap2 tu dia akan bukak balik..

 
Nampak hepi jek main tu kan, tp kowang tatau yg sblm tu menangis beria2 sbb aku tak bg dia naik benda alah ni krn aku ckp nak p gunting rambit dulu. Mencurah2 air mata, siap golek2 gelentang lagi kat tengah hall yg ada air pancut tu. Takde la plak amik gambar. Kang org kata apa plak, anak beria2 terjerit2 nangis, aku leka plak nak bergambar. Cam tak kesian la plak kan.. Akhirnya mak ngan ayah dia jugak yg terpaksa kalah.. 

 
Ngah membodek mak dia suh masukkan syiling bg kete tu bergerak2 lepas jek dia tgk sblm tu ade sowang budak tu main ketenye bergerak2, tp time dia tak plak bergeraknya. Mengalah lagi mak dia.. lalu nak tgk dia meraung2 kat situ...??

Kononnya nak masukkan sendiri syiling tu la.. bertuah punya budak..

Bila dh bergerak, buat2 la terkejut. Dan ingat kami nak terkejut la skali ngan dia... abis jek benti kete tu bleh dia kata "nak lagi!".. huhuhu.. skali masuk RM1.00.. ade la 5 minit pun tak sampai.. pastu nak lagi plak tu.. ibu dia gak yg terpaksa korek2 syiling... sib baik ada.. ngam2.. pasni kalo dia nak lagi, mmg aku rentap la dia dari kete tu, kami dh la nak cepat..penat plak tu..mkn pun idak lagi.. pastu plan nak ke Maideen jek, bleh save bajet sket.. huhuhu..

Lepas dia abis main tu, ingat nak p makan dulu..tp teringat plak HP Dopod ibu yg kene repair dulu tu tak berambik2..kebetulan kedai tu kat bwh RASA tu jek.. turun lah amik dulu. Masih tak siap gak hp tu. Dah berbulan kami antar, dgn selamba dia bleh kata tak siap. Dah la kol pun tak penah skali pun.. Mmg hangin dah satu bdn.. setiap kali aku kol, ade jek alasan dia bg.. lupa aku nama kedai dia.. nnt aku tgk resit dia.. so kalo kowang rasa2 HP kowang ada masalah, nak repair kat area2 tu, jauhkan lah kedai tu.. takde rasa tanggungjawab lorrrr... bengang lagi..

On da way nak naik eskelator tu ade plak pusat hiburan game2 gitu... Qaira kalo ngah tido, mmg selamat kami bleh terus naik ke atas food court. Tp kala ni tahap metabolisma dia ngah tinggi...adoyaiii... nampak plak benda2 camni.. Tukar jgk la token RM5 hengget buat melayan si kenit tu.. So, ibu pun terpaksa melayan la jgk.. tp cam ibu yg lg lebih kut....hohohoho...
      
 
Cayalah ibu..ngeeee... aku pun layan la gak game tu selepuk dua... tp main game kapal terbang... kalo tak kenangkan dema berdua tu, mmg aku bleh bertahan lama dgn 3 nyawa tu...maklumlah... dh praktis bersungguh2 masa zaman skolah2 dulu..hohoho.. atleast sampai jumpa bos2 dia lah kat setiap stage tu .. kang pengsan plak menunggu, so aku sesaja jek la mati2kan...huhuhu
Dah puas main game, sebenarnya tak puas pon.. ade 3 token lagi...simpan... sok2 dtg lagi bleh rentap lagi... huhuhu.. Baru dpt menjamu selera kat RASA tu.. Qaira order mee goreng, aku amik bakso meat ball dan ibu amik yee mee tomyam.. akceli, tak la best mana pun mkn kat sini.. dek krn dh lapar sgt dan maleh nak pk2 lagi, bantai jek la apa yang ada.. so far ok jek la.. tatau la kat kowang..

Aku yg masih tak puas ati lagi, terus men'snep kepala si Qaira nih.. nape la kiri tu ekor kuda dan kanan ni tocang... senget plak tu.. atas bawah plak lagi.. dan camne la cikgu dia bleh kasi bdk bertuah ni diam time di tocangkan tu... ni masih menjadi misteri kami laki bini..

Sudah makan...layan kete dia lagi.. adoyaiiii... si Qaira nih..
Dah puas melayan dia, kami ke Maideen presint 15, beli2 brg sket2, cepat2 bayar dan cabut....bdn dah penat.. gambor kat atas tu salah satu drpd feberet budak kecik tu.. ibu dia ingat nak berjimat lah, beli la yg hak kombo punya ada 8 pcs dlm nya...jimat mmg la jimat... tp skali dibantainya 4 mangkuk skali... pastu bleh ckp " Dah...nanak (tak nak) lagi "..sabo jek la... kdg2 ada rasa insaf utk bawak dia p shopping hatta kat kedai runcit skali pun... byk na permintaannya... gula2 takyah ckp la.. MENTOS tu dia sowang jek skali jalan.. bleh gitu...????

Dah...Cau cin cin..nnt tulis lagi...

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan