Thursday, July 10

Jogging a.k.a lari2 anak

Nari masuk ari ke-2 berturut2 ayah start jogging balik setelah meninggalkan ektiviti ini beberapa ari sblm Qaira sah menjadi salah seorg penghuni bumi yg permai ini.. cewahhh...permai ker??? Bahu, sendi2 tengkuk termasuk la otot2 tendon dan ginjal ayah abih sume sakit2..adehhhhh... cam xde mood jek nak wat kije kat opis nih..baru lari2 anak tu dh rase cam baru buat sebijik bangunan. Smlm punya la semangat, sampai rase nak jongging sampai PICC nuuu (sambil juih muncung). Masuk jek ari ke-2 ingat nak sambung tedo jek...penat..sakit2 bdn dan yg beberapa waktu dgnnya..tp ibu Qaira la ni..suh tlg bwk Qaira ke bwh sbb ibu bwk beberapa brg keperluan Qaira utk pengasuh. Nak x nak kene la bgn. Siap2 gak la pakai trek suit dan kasut..opss..baju skali of koz la..On d way nak ke bwh, terbau Qairanyer cecair pekat x pekat..cair x wape nak cair sgt la, tp menusuk sanubari..perghh!! tersedar trus dari lamunan. Xda masa dah nak cuci2. Takut ibu lewat. Kira sebenier la utk pengasuh di morning2 ari tu...huhuhu..

* huhuhu.. dalam kete menusuk hidung ibu bau wangiannya.. huhuhu.. sampai umah pengasuh siap kasi tahu.. " kak, Qaira berak dalam kete.. " huhuhu.. padahal kat umah lagi adeh la... dah semestinya ibu dah lambat.. giler la.. duk dekat dah dua hari punch card ibu merah.. apa da.. banyak na traffic light.."

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan