Thursday, June 26

Super GT Japan


Perjalanan kita bermula awal pagi ikut Pekan Salak. On da way tu terjumpa la org naik basikal beramai2 tah nak p mane tah. Lantak dema la. Yg ayah tau kita nak p Sepang Sirkirt..hehehe


Tp mandangkan jam baru kul 11, kami lak ngah kebuluran walaupun dah bersapan pg,(mmg spesis lapor semedang), kita pun 'singgah' la utk mkn ngah ari kat Bagan Lalang, area Sepang gak..hermm..jauh tul kita mkn ngah ari ek walhal dlm perjalanan tu dah nampak dh bumbung Litar Sepang tuh..ish..ish..ish. Mementang la minyak 'murah'!

Gambo ni ayah dok musykil sampai la ni. Apa la yg dimarahnye sgt dek ibu tu? Qaira leh gelak2 lak tu...hermmm..


Nak jimat kosnyer pasal, ibu siap2 msk dari umah. Ayam2 pun belum kokok lg, ibu dh tumbuk cili. Terganggu gk la ketenteraman awam seluruh taman perumahan dek lesung batu ibu..hehehe. tgk la, siap bwk piuk skali tu! Citer sket pasal lauk ni, yg bekas jernih tu Ayam Goreng Berempah Ibu Qaira namanya. ha..yg itam2 gelap xnampak tu, spesel sket..Masak Kicap Daging Rusa. Mana dpt rusa? rahsia..yg pasti mmg sedap gilak..kehkehkeh.


Ayah siap bwk stok petai lagik! mane tak layannyer mkn ngah ari tu, daging rusa, petai, tepi pantai dan air sirap. Kene lak ujan renyai2 masa tu. Bayangkannnn!!! Perghhh!! (Maksu Qaira jeling2 piuk nasik..nak tambah lagi la tuhh..kehkehkeh)

Qaira dan botol susunya. Peduli pun idaknyer ujan time tu..


Lepas tu kami bergegas (cewahh) ke Litar Sepang. Excited bkn main. Tp tgk langit cam nak ujan jek! (terbayang mesti tak wape best sbb kete2 yg bertanding tentu tak leh laju2)


See! see! Tiket parking jek dh 5 hengget..ish3x. Tu tak cukup tergezut lg tu. Ce tgk gambo bwh ni lak...


Ce tgk bekgraun blakang tu. Parking lam kebun sawit 5 hengget!!!! cisss...tak patut!...tak patut! Dh la takde bumbung. Tp Qaira mmg steady. Kaki siap letak atas lg tu..Yess Boss!!


Dema2 kat dpn pintu msk litar. Ayah?? amik gambo kowang laaa.....


Akhirnya...tiba masa utk ayah diambil gambo plak. Tu pun lepas siap hentak2 kaki lg taknak pegang kemre dh..sajak tak motor tu ngan ayah? kehkehkeh...


Amboi!!! Sokenyer Qaira duk ataih kete owang. tuwun2..kang tuannye nmpk kang! hehehe..gambo ni dlm muzium automobil.


Skali lg ayah berjaya membuatkan kete tu betul2 cam kete ayah..muahahaha..


Gambo Maksu utk diberikan pada boiprennya nnt..hehehe..

Disebabkan gambo yg ditangkap terlalu byk, makanya kami kecik2kan la utk memudahkan mata memandang. So, tgk lah coret2 sepanjang hari tersebut.






Dah penat berjalan dan Qaira pun mula mengamuk.. huhuhu.. kita pun balik.

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan