Saturday, June 25

Pangkor vs Pasir Salak .. Aku pergi kepadamu....

enTry kali ni  bercerita tentang cuti cuti Malaysia edisi ke berapa... hehe ntah aku tak hengat pun tak ingat. hahha.. rasa-rasanya cuti yang di rancang ( cuti ni kategori di rancang.. hehhe.. yang tak di rancang tu lain kiranya.. ahak). Cuti  ni Ibu plan sempena nak sambut hari bapa esp untuk Ayah dan Atok.  " Happy  Fathers Day" la.. hahha walaupun sebenarnya tiap tiap hari tu ialah Fathers Day..  Cuti cuti kali ini kita gi pada 6 Jun 2011.

Siapa yang gi Pangkor ni???? hahha jawapannya ialah Ayah, Atokz, Ibu, MyQaira dan Acu Ieja. ( masa ibu ajak acu kata. orangg... mana ada duit.. pas tu ibu kata... orang tak mintak duit ko pun.. cehhhh acu apa lagi.. golak suko la.. huhuhhu). Malas nak bebel panjang.. meh bebel pada gambo gambo yang ibu tempek kat blog ni.. ( ceh.. asal ibu tetiba rajin updated blog ni..walaupun Bz.. so alasan bz sepatutnya tak leh guno.. hahha )
Layanzzz.. gambo. dengan batu jek.. ni gambo di Pasir Bogak.

Selamat Datang Ke Pulau Pangkor.. heheh budak kecik yang baju kuning tu tak termasuk dalam program cuti cuti ini., masa ngambik gambo dia interframe.. hahaha

Tu ada Oang kena hempap batu.. hahhaa

Apa lagi.. rendammmm time,   acara melompat lompat dalam kolam.. haha acara wajib

Abis kepala Acu Ieja di taruknya pasir.. hahhaa

Seronoknyaaaaaaaa.... welcome to pangkor

Kakak teruja naik feri.. walaupun ini bukan kali pertama, kakak naik feri. dah kali ke tiga. kali pertama dan kedua masa nak gi Langkawi.

hahhahhaa.. di coral Beach 

Ni bersiap sedia nak balik dari Coral Beach.. haha Atok tak der saiz dianya life jacket tu..

arggggggggggggghhhh.. mari kita angkat batu ini

Aku yang kebasahan.. muakakakaka

makan makan.. sarapan pagi kat Coral Bay view Pangkor, tempat kami menginap.
 
Aksi si kenit di Coral Beach..
mari  mari... kita bercanda di dalam laut.. hahhaha.. lariii... waktu ni gurau gurau ngan kakak
Snorkling timeee
sompek berposing dalam feri . Ni bergambo masa balik. dari pangkor ni..


Balik dari Pangkor, terus gi Pasir Salak. ala. alang alang jalan.. Pasir Salak ini pun satu jalan untuk balik . So singgah la.  Tapi sadis nya tgk Kawasan ini ialah.. rumah rumah kutai yang dulunya tempat lawatan, kini di mamah anai anai. ada la Pak Guard tunggu kat bawah rumah tu, tapi rumah tu tak bukak. Last ibu pergi masa ibu study kat UItm. pergh.. lama dah.. 14 tahun lepas kot.. masa tu rumah ni masih boleh masuk.  Tapi ntah mana silapnya, agaknya orang Malaysia ni tak suka pi melawat tempat tempat sejarah kot.. tu sebab tak der orang sangat nak datang.. so bila tak der.. tempat ni tak ler terjaga.  sayang.. sayang.. tapi sib baik gak la.. ada terowong sejarah Pasir Salak ni. so boleh tgk. Sapa sapa peminat sejarah, terutama murid murid sekolah, ibu cadangkan gi sini. tak der la mengjar sejarah dalam kelas jek.. dah la  matapelajaran tu bosan.. hehe sesekali kalau bawak murid murid ni kuar.. mesti gempakzz... 
Ni jek gambo yang amik. sebab kat sini banyak yang tak boleh tangkap gambo.. eps dalam terowong sejarah tu. 

sekiannnnnnnnn..... hahaha penat dah menaip.. hwakakka.. jumpa lagi di kawasan percutian yang lain lak.. banyak lagi wehh..










Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan