Sunday, February 28

Destinasi Cuti-Cuti - Genting Highland

Hari ini hari Ahad.. hehe.. pagi pagi sudah bangun..

" Bangun Pagi, Gosok Gigi, Cuci MUka, Pergi Mandi.. Jangan LUpa Solat Sekali"

Pagi -pagi ibu bangun.. pi goreng mee, untuk sarapan pagi, pastu ibu cakap kat ayah.. nak gi Alamanda.. Nak hantar balik Handphone ni.. kata dah baiki..tapi still rosak. . kalau ikut kan hati mmg malas nak hantar balik kat kedai tu, tapi memikir kan dah byar rm50 semalam sebab baiki, cam rugi lak pi baiki tempat lain.. nak tak nak gi la jugak..

Dalam kul 10 pagi kita menuju ke Alamanda.. pi kedai Handphone tu.. Ibu cakap.. "semalam kata dah baiki, tapi still hang jugak" pastu tu Tokey tu kata.." tak pa.. nanti itu olang datang dalam pukul 3, saya suruh dia chek. nanti i call u la.."
Ibu kata.. " u kata u call.. nanti sampai 2 bulan pun u tak call. ari tu i hantar i punya hp.. tak call jugak."
"tak pa.. tak pa.. nanti i call u.. kalau boleh siap.. i call U" so malas nak bertekak.. ibu pun kata ok jek.. hahhaha.. Yang pasti mmg dia tak akan call cam ari tu gak.. dah la masa hantar hp tu dulu.. ayah selalu call.. dia kata.. tunggu sparepart dari TAiwan.. ceh. menipu sungguh.. last last masa ibu amik hari jumaat dia kata.. itu sofware sahaja rosak.. saya sudah buat baru.. ngot ngot.. pembuhung sungguh.. kali ini.. apa lak alasannya... tadi dalam kul 5.30 ayah tipun semula.. dia kata.. "tak bley siap en. saya sedang tgk ini hp.. nanti siap i call u.." tu nak muhung la tu.. betul la kot dia tgk.. tgk.. jekk. tapi tak wat mende pun.. adeh.. hangin tul la.. ibu.. ayah kata.. tak per.. sok tipon lagi..

lepas hantar Hp ibu semula ke kedai tu.. ( pas ni.. tobat tak mo baiki hp  banyak buhung punya olang) ayah kata nak balik.. ibu kata.. ala.. jom la jalan jalan.. ibu ajak gi Genting.. pastu ayah kata.. letih la.. nak rehat.. alaaaaaaaa.. ayah terus drive balik.. uwaaaaaaaa.. sampai parking.. ayah kata.. tunggu sini.. saya nak amik kamera.. jeng jeng.. macam jadi jek gi Genting... hahhahahha....

Keputusannya.. mmg jadi pun.. meh meh.. tgk gambo kat Genting.. tapi kami tak masuk pun outdoor n in door games sebab ayah kata membazir.. bukan leh main.. anak kecik.. so kami masuk Rumah salji jek la.. hahhaa.. tapi tak per la.. merasa gak rasa salji, walaupun salji buatan manusia...
tadaaaaaaaa... kat rumah salji.. ehhehhe..


peaceeeeeeee.. 


layan aiskrim yang dia dapat masa kat dalam umah salji.. 


tgk dari atas jekk.. 


muka seposen Qaira


masa makan kat burger King.. sini jek yang kosong.. lain semua penuh.. nak berbaris lagi.. ish ish.. 


IBu dan Qaira..

Itu jek la.. hehhee.. nanti cerita gi mana lagi ekk.. bye bye.. selamat malam.. nak titon dah.. penat jalan jalan/..

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan