Monday, October 6

rewang rewang raya..

Sebelum kita rewang rewang kat jalan TAR, kita sempat berbuka kat secret resepi kat Sogo. Sebenarnya ibu dan ayah dah buka dalam kete. haha.. buka kuih karipap yang ayah beli dan air kotak soya bean..Lepas kita amik Achik Ila kat Umah dia.Mula mula cadang nak naik LRT jek dari umah achik Ila, tapi disebabkan Achik Ila tetiba sakit telinga, acara menaiki LRT di tangguhkan. Kita naik lah kete.. nak parking satu hal kat Jalan TAR.Punya la susah. Achik Ila telah membelanjakan Kita Makan kat secret Resepi yang pada hari tu punyalah hampeh rasa masakannya. Ibu yang memang gemar makan TOM yam Kung kat situ hancur luluh hati bila makan. adeh.. tak puas hati betul. Masakan dia tetiba jadi pedas gilak, tawar hebiaq.. rasa hapa ntah.. Achik Ila makan nasik ngan chiken black papper , ayah makan mee kari.. ( lupa la plak rasanya la mee kari ) rasa nya pun cam hampeh.. gilak tul. Rasa membazir gilak makan waktu tu.. meh la tgk aksi Qaira masa berbuka posa kat Secret resepi


biskut jek berbuka posa Qaira waktu tu.. biskut marie.. biskut kegemarannya..

satu perkara yang tak dapa ibu lupakan ialah.. lepas jek makan kat situ, Qaira tetiba telah memberikan ibu hadiah.. wakakka.. adeh.. hadiah isi perutnya.. dia berak.. terkena lak suar nya. dah la hari tu ibu tak bawak baju spare tuk dia.. huhu.. pas jek basuh berak dia.. ibu ngan achik ila terus turun pi bahagian baby.. beli baju baru.. dah terus pakai kat situ.. hahaha.. Jangan di buek laie yo dik.



membeli belah time.. pergh.. sibuk nya Jalan TAR. Ibu dan Achik Ila ngah sibuk pilih baju Melayu tuk Atok..

Acu ngah carik apo tu?? aik.. Qaira pun cari baju tuk atuk yee..

Untuk Qaira.. Kitty.. ayah belikan..

tu jek la.. redah punya redah.. rewang punya rewang.. dapat la beli baju atuk sepasang.. dekat kul 12.mlm gak baru balik.. hehehhe

Jam Berapa Dah Ni???

Cerita-Cerita Lama

Blog Rakan